Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bocuse d’Or 2022: így készül a magyar csapat az európai döntőre - exkluzív interjú!

default user icon
MME
Három hét van hátra a Bocuse d’Or európai válogatójáig, melyet idén Budapesten rendeznek. A magyar csapat tagjaival, Dalnoki Bencével és Nyikos Patrikkal és az elnökkel, Szulló Szabinával beszélgettünk a versenyről és a felkészülésről.

2022 márciusának végén a Hungexpo lesz az európai gasztronómia origója, hiszen hat év után ismét Magyarország rendezi a Bocuse d’Or európai válogatóját

A versenytémák

A csapatoknak a szokott módon két ételt kell készíteniük a verseny során. A hústál kötelező elemei a már említett kacsamáj, őzgerinc és comb, tejföl és túró. A tányértéma a „tavaszi tányér” fantázianevet viseli. Vegetáriánus melegétel a feladat, amelynek fő alkotóeleme a burgonya. A csapatok három féle burgonyát használhatnak, ezek a Coronada, az Anuschka és a Madison. 

A magyar csapat

A csapat élén a magyar döntőn magabiztos győzelmet aratott Dalnoki Bence áll. A Stand Étterem sous chefje Szulló Szabina és Széll Tamás szárnyai alatt sajátította el a szakmát, konyhai filozófiájában nagyon nagy szerepet kapnak a magyar ételek és az ízek.

Bence igazi versenyző típus, korábban már a Chaîne des Rôtisseurs Calgary-ban megrendezett világdöntőjében is helyt állt. Saját Bocuse történelme egészen régre nyúlik vissza. 2016-ban ugyanis már ő is ott volt a versenyboxban a budapesti eseményen, pályakezdőként másod commis-ként segítette az olasz, valamint az osztrák csapat munkáját.

„Nagyon szeretem a magyar ételeket, a magyar ízeket, és nekem is az a küldetésem, hogy magyar ízekkel törjek be Európa élvonalába. Eddigi pályám nagy része Szulló Szabina és Széll Tamás csapatában telt. Patrikkal, a commis-nkkal is van közös múltunk, korábban dolgoztunk együtt a Stand Étteremben is. Mindenképpen magabiztosabbá teszi a felkészülésünket, hogy mindnyájan szinte fél szavakból is értjük egymást, nagyon hasonlóan gondolkozunk és nagyon egy a célunk. Most, hogy ráfordultunk a márciusra, heti hat napot a felkészülésre fordítunk. Vannak napok, amelyeket az előkészítéssel töltünk, és vannak napok, amelyeken időre készítjük el a versenyételeket - nyilatkozta Dalnoki Bence, a magyar Bocuse csapat versenyzője.

A commis pozícióban a Debrecenből érkezett Nyikos Patrikot láthatjuk majd. Korábban Patrik is dolgozott a Stand Étteremben, a magyar döntőt megelőző időszakban a debreceni Ikon csapatát erősítette.

A csapat coach-a a pozícióban az előző versenyszezon lyoni döntőjében debütáló Széll Tamás, a legsikeresebb és a legnagyobb tapasztalattal rendelkező hazai Bocuse d’Or versenyző. 

Akárcsak hat évvel ezelőtt, ezúttal is Szulló Szabina a magyar csapat elnöke, így ő képviseli majd hazánkat a nemzetközi zsűriben. Szabina ugyanebben a pozícióban ott volt a 2016-es győztes csapatban is. 

Bocuse d’Or európai döntő

Helyszín: Hungexpo
Időpont: 2022. március 23-24. A magyar csapat a második napon versenyez. Eredményhirdetés aznap 18:00 körül várható.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss