Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bocuse d'Or 2021: így tálalta a magyar csapat az elviteles menüt

default user icon
MME
Az idei Bocuse d'Or legnagyobb újítása az, hogy a csapatoknak a szokásos tányértéma helyett elviteles menüt kell készíteniük, három fogást, amelyek közül mindegyikben kötelező alapanyag a paradicsom. A magyar csapat Veres Istvánnal és Széll Tamással az élen így oldotta meg a feladatot.

A Bocuse d’Or verseny híres arról, hogy teljesen szinkronban van a világban zajló eseményekkel és az aktuális kulináris trendekkel, így nem meglepő, hogy a járványhelyzet a versenyszabályzatban is különös, eddig sosem látott megoldásokat szült. A legnagyobb változás kétség kívül az, hogy a csapatoknak a szokásos tányértéma helyett elviteles menüt kell készíteniük, három fogást, amelyek közül mindegyikben kötelező alapanyag a paradicsom.

Az elviteles téma előétele ez a ratatouille tarte konfitált paradicsommal, paradicsom vinaigrette-tel és petrezselyem olajjal.


Az elvitel főétele a garnélával töltött derelye, amely grillezett paradicsommal, garnéla-bisque-kel és fehérparadicsom szósszal kerül kerül szervírozásra.


A desszert pedig: paradicsom-eper-bodzavirág BABA! A baba egy klasszikus francia desszert, eredetileg egy rumos szirupba áztatott tészta.

Ezek is érdekelhetnek

Friss