Mint azt már bizonyára minden érdeklődő tudja, a Bocuse d'Or verseny történetében először Dél-Európában szervezik meg a kontinens válogatóját: ezúttal Olaszországon a sor, azon belül is a Piemont tartományban található Torinón, hogy otthont adjon a világ legnagyobb szakácsversenyének.
A Bocuse d'Or válogatóján 20 európai versenyző méri össze tudását, közülük tízen szerzik meg a jogot, hogy 2019-ben Lyonban is versenyezhessenek. Mostantól az is hivatalos, hogy mely országok mikor fognak versenyezni az európai válogatón.
A sorrend a következő:
Június 11. (első nap)
1. Lengyelország
2. Belgium
3. Izland
4. Magyarország
5. Németország
6. Hollandia
7. Spanyolország
8. Franciaország
9. Svájc
10. Egyesült Királyság
Június 12. (második nap)
1. Oroszország
2. Svédország
3. Horvátország
4. Finnország
5. Norvégia
6. Dánia
7. Olaszország
8. Bulgária
9. Észtország
10. Törökország
Tehát június 11-én hétfőn főz majd Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese, aki februárban megnyerte a Bocuse D'Or hazai döntőjét.
Középpontban a piemonti alapanyagok
Mivel a Bocuse d'Or versenyen mindig kiemelten fontos szempont, hogy a résztvevők az otthont adó ország alapanyagaival dolgozzanak, ez most sincs másképp. Egyelőre természetesen – ahogy az lenni szokott – csak a hústál kötelező alapanyagait adták meg a szervezők.
Ezek a következők:
1. Marha filé a piemonti Fassone fajtából
2. Baraggia Biellese és Vercellese rizs, Sant'Andrea fajta
3. Borjúmirigy
A versenyzők ezekkel az alapanyagokkal kezdhetik meg a gyakorlást.