Idén január 22-23-án rendezik meg a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjét, azaz a Bocuse d’Or Grand Finalt. A versenyre 24 országból érkeznek csapatok, a magyar csapat, Széll Tamás és Dalnoki Bence vezetésével, igen jó időpontban, a második versenynapon, azaz ma reggel 8:13-kor kezdte főzést.
KÖTELEZŐ ALAPANYAGOK ÉS TÉMÁK
A Bocuse d’Or lyoni döntőjén a szokott módon két ételt kell készíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni, valamint egy eleve tányérra készült fogást.
A táltéma kötelező alapanyagi az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló.
A 2023-as lyoni döntő másik témája, a tányértéma – ahogyan ezt már a Bocuse d’Or versenytől megszokhattuk – egészen formabontó és forradalmi. A csapatoknak ugyanis gyerekmenüt kell készíteniük, három fogást 15 személyre. A három fogás mindegyikében kell szerepelnie a töknek, az előételnek vegánnak kell lenni, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepel.
A gyerekmenü "hideg tökleves, petrezselymes sütőtökkel töltött uborka, zabkrém-habbal, füstölt olajban pácolt tormával és borsóval".
Az eredményhirdetés 18 órakor kezdődik, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook-oldalán és a Bocuse d'Or hivatalos weboldalán is folyamatosan nyomon követhető.