Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bocuse d'Or 2023: Így startolt a magyar csapat Széll Tamással és Dalnoki Bencével

default user icon
MME
A Bocuse D'or idei lyoni világdöntőjén ma reggel 8:13-kor startolt el a magyar csapat. Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis csapata, Széll Tamás vezetésével délután háromnegyed kettőig kell, hogy elkészüljön a két fogással.

Idén január 22-23-án rendezik meg a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjét, azaz a Bocuse d’Or Grand Finalt. A versenyre 24 országból érkeznek csapatok, a magyar csapat, Széll Tamás és Dalnoki Bence vezetésével, igen jó időpontban, a második versenynapon, azaz ma reggel 8:13-kor kezdte főzést.

KÖTELEZŐ ALAPANYAGOK ÉS TÉMÁK

A Bocuse d’Or lyoni döntőjén a szokott módon két ételt kell készíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni, valamint egy eleve tányérra készült fogást.

A táltéma kötelező alapanyagi az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló.

A 2023-as lyoni döntő másik témája, a tányértéma – ahogyan ezt már a Bocuse d’Or versenytől megszokhattuk – egészen formabontó és forradalmi. A csapatoknak ugyanis gyerekmenüt kell készíteniük, három fogást 15 személyre. A három fogás mindegyikében kell szerepelnie a töknek, az előételnek vegánnak kell lenni, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepel.

A gyerekmenü "hideg tökleves, petrezselymes sütőtökkel töltött uborka, zabkrém-habbal, füstölt olajban pácolt tormával és borsóval".

 

Az eredményhirdetés 18 órakor kezdődik, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook-oldalán és a Bocuse d'Or hivatalos weboldalán is folyamatosan nyomon követhető.

Ezek is érdekelhetnek