hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bocuse d'Or 2023: Így néztek ki a magyar csapat döntős ételei

default user icon
MME
Minden csapat befejezte a főzést és kitálalt a Bocuse d'Or világdöntőjének második napján. A Dalnoki Bence séf vezette magyar csapat a kitűzött határidő előtt 10 másodperccel végzett a feladatával - mutatunk néhány képet, hogyan sikerült a gyerekmenü és a tányértéma a Széll Tamás mentorálta csapatnak.

A tálalást, és az első falatokat követően a zsűri tagjai elégedettek voltak a magyar ételekkel. A gyermekmenü fogásainál külön kiemelték, hogy értékelik a kreativitást és a játékosságot, amit a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis belevitt az ételekbe - írta a Bocuse d'Or Lyonban zajló világdöntőjéről a vg.hu.

A Széll Tamás vezette magyar team ma reggel 8:13-kor kezdett főzni. A Bocuse d’Or lyoni döntőjén, a szokott módon, két ételt kell készíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni, valamint egy eleve tányérra készült fogást.

A táltéma kötelező alapanyagi az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló.

A 2023-as lyoni döntő másik témája, a tányértéma – ahogyan ezt már a Bocuse d’Or versenytől megszokhattuk – egészen formabontó és forradalmi. A csapatoknak ugyanis gyerekmenüt kell készíteniük, három fogást 15 személyre. A három fogás mindegyikében kell szerepelnie a töknek, az előételnek vegánnak kell lenni, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepel.

A magyar csapat ételei:

Tükörtojás gombával, savanyúsággal, citromos kakukkfűvel és krémes tojássárgájával, mártás érlelt magyar sajttal, sütőtökkel és tökmagolajjal:

 

Rózsa savanyított gyökérzöldségekből, folyékony burgonyával, aromás fűszernövényekkel és érlelt sajttal:

 

Hideg sütőtökleves, sütőtökkel és petrezselyemmel töltött uborka, zabtejszínhab tormával és füstölt olajjal pácolt borsó:

 

Ördöghal budapesti módra enyhén füstölt fésűkagylóval, sötét hínárral, citromos-túrós croutonnal. Kékkagyló-tortellini gulyásfűszerekkel:


Kékkagyló-tortellini gulyásfűszerekkel, és szezonális zöldségekből készített raguval:

 

Tokaji borzselé céklával, puha hagyma fekete borssal és kakukkfűvel ízesítve, és ropogós Jeruzsálemi articsóka:

 

Még több fotó a Dalnoki Bence, Nyikos Patrik és Széll Tamás vezette csapat műalkotásairól itt:

 

A táltéma és a gyerekmenü készítéséről és tálalásáról a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Insta Storyjában találtok 24 órán át elérhető, szuperizgalmas videókat!

Az eredményhirdetés 18 órakor kezdődik, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook-oldalán és a Bocuse d'Or hivatalos weboldalán is folyamatosan nyomon követhető.

(Borítókép: a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Instagram oldala)

Ezek is érdekelhetnek

Friss