A meggyes bociszelet elkészítéséhez a krémes túrót egy habverő segítségével összekeverjük 1 egész tojással, a porcukorral, a citrom lereszelt héjával, a búzadarával és az egyik csomag vaníliás cukorral.
A többi tojást a porcukorral, a maradék vaníliás cukorral és a sóval robotgéppel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd 3 részletben hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
Egy sütőpapírral bélelt, 27 × 23 cm-es tepsibe öntjük a kakaós masszát, majd egy kiskanál segítségével kis halmokat teszünk rá a túrós keverékből úgy, hogy lehetőleg ne érjenek egymásba. A meggyet a túrós halmokra helyezzük.
Végül 175 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig, tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, és szeletelhetjük. Ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk a tetejét.