Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bociszelet meggyel

55 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A meggyes bociszelet elkészítéséhez a krémes túrót egy habverő segítségével összekeverjük 1 egész tojással, a porcukorral, a citrom lereszelt héjával, a búzadarával és az egyik csomag vaníliás cukorral.
  2. A többi tojást a porcukorral, a maradék vaníliás cukorral és a sóval robotgéppel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet.
  3. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd 3 részletben hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
  4. Egy sütőpapírral bélelt, 27 × 23 cm-es tepsibe öntjük a kakaós masszát, majd egy kiskanál segítségével kis halmokat teszünk rá a túrós keverékből úgy, hogy lehetőleg ne érjenek egymásba. A meggyet a túrós halmokra helyezzük.
  5. Végül 175 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig, tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, és szeletelhetjük. Ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk a tetejét. 

Megjegyzés

Használt tepsi mérete: 27x23 cm. A meggyet elhagyhatjuk, helyette használhatunk lekvárt vagy mogyorókrémet, úgy is nagyon finom. - sznébdoris

Ezek is érdekelhetnek

Friss