hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boci süti

90 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrót kikeverjük a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a darával. Hagyjuk állni legalább 1 órán át, hogy a dara megduzzadjon.
  2. A tésztához a margarint habosra kikeverjük a cukorral, majd tovább keverjük a tojások sárgájával.
  3. Apránként hozzáadjuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd annyi tejet, hogy egynemű, enyhén folyékony tésztát kapjunk. Ezután a habbá vert tojásfehérjét is belefogatjuk.
  4. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a túrós töltelékből kiskanállal apró galuskákat szaggatunk bele.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 percig sütjük. Miután kihűlt, tetszés szerinti formákra vágjuk.

    Nézzétek meg videón, hogyan készül a klasszikus boci süti

     

Megjegyzés

Ha valaki kevésbé édesen szeretné elkészíteni, nyugodtan csökkentheti a cukor mennyiségét a szájíze szerint. Akár a felére is. - esztiklock

Ezek is érdekelhetnek