Boci süti almával

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • tojás
  • margarin
  • cukor
  • alma
  • liszt
  • sütőpor
  • vaníliás cukor
  • tej
  • holland kakaópor
  • őrölt fahéj
  • túró
  • tojás
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • narancs
  • búzadara

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagy tálban a puha margarint a tojásokkal és a cukrokkal géppel 5-6 percig keverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló, de mivel így már sűrű a tészta, kézzel keverjük tovább.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

A túrógombócokhoz valókat összekeverjük, majd nedves kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombóckákat formálunk, ezeket szépen sorban a tésztára helyezzük, majd kb. 30 percig sütjük.

Kihűlés után szeleteljük.

Megjegyzés

Készíthetjük úgy is a tésztát, hogy a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verve a tésztához ilyen formában adjuk, de tökéletesen jó lesz a végeredmény, ha egyszerűen keverjük, én egyszer így, egyszer úgy csinálom.

Az alma azért jó bele, mert nem lesz fullasztó a tészta.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss