Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Foltos boci gofri

MME MME
15 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a keményítőt, a sütőport, a sót, a tojást, az olajat, a tejet és a vizet habverővel összekeverjük.
  2. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe beleszórjuk a kakaóport. Kb. 1 óráig hűtőbe tesszük.
  3. A gofrisütőbe merőkanállal belecsorgatjuk a sima és a kakaós tésztát vegyesen, hogy „foltos" legyen a gofri. Néhány percig sütjük.
  4. A kisült gofrikat csokiszósszal, tejszínhabbal, valamint friss gyümölcsökkel, például eperrel és áfonyával díszítjük.  

Megjegyzés

A gofrit szinte bármilyen finomsággal felturbózhatjuk. Akár Nutellával vagy pudinggal megkenve, fagyival, színes cukorkákkal és gyümölcsökkel díszítve is tálalhatjuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek