Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Mesterkurzus (blog)
MME
A Tarte tatin azon francia desszertek egyike, melyet melegen fogyasztanak, vagy inkább langyosan, és akkor a legjobb, amikor odakap az alja. Fordítva készül: alul a töltelék, felül a tészta, majd kiborítva tálaljuk.
Egy fantasztikus étel következik ma, az afrikai harcsa mustármártással és paszternákpürével, mely lehet egyszerű vagy ünnepi fogás is. Aki nem szereti a harcsát, próbálja ki lazaccal vagy fogassal!
Megjártuk Etyeket is, ez volt a második közösen szervezett rendezvényünk a Mindmegettével és a weboldal kiadójával, az Axel Springer Kiadóval. Viszonylag fáradtan, de tapasztalatokban gazdagon tértünk haza - focinyelven szólva.
Ezen a héten egy mindenki által könnyen és gyorsan elkészíthető ételt ajánlunk, mégpedig a kecskesajtos rétest, amely nem csak nagyon finom, de szinte mindennel társítható, így lehet előétel, köret, levesbetét, vagy akár desszert is.
Balázs és Zsolt szeretettel és finom falatokkal várja a Mindmegette olvasóit Etyeken, a Kezes-Lábos fesztiválon! Lazactatár, Sült paprikás fetakrém, Sonkás-paradicsomos falatkák és isteni Chili con carne az étlapon!
A nyárnak vége, mindenki visszatér a régi megszokott kerékvágásba, szóval mindenki vissza a fakanálhoz, hiszen két olyan fantasztikus alaprecept következik, amiket a nyári élmények hatása alól még nem szabadulva, kedvünkre variálhatunk.
Mint minden magyar patrióta, én is tiszteletemet tettem saját tengerünknél, a Balatonnál. Tetszik, nem tetszik, imádok lejárni 1 hétre, 2 hétre, 2 napra, 1 napra, bármennyire, csak ott legyek.
Lágyan fűszeres, sima és karakteres egyszerre. Ez a tejszínes, zöldfűszeres, szalonnás étel tökéletes ízkombináció. Következzen Zsolt receptje!
Az ajvár sült padlizsánból, sült kápiapaprikából készül, a balkánról származik, ott is inkább Szerbiában honos, és természetesen a gyakorló háziasszonyok mindegyike a saját receptjére esküszik.
Könnyű, nyári, egyszerű, mégis megállná a helyét bármelyik elegáns étterem étlapján. Bár... Magyarországon évekkel ezelőtt még panaszkönyvbe is bekerült mai ajánlatunk!
A grillező időszak javában folyik, melegek a sütők, izzanak a szenek, mindenki a hétvégét várja, hogy kimenjen a kertbe, a hétvégi telekre, vagy bármilyen zöldbe, ahol kedvét lelheti ebben a nagyszerű programban családjával, barátokkal, ismerősökkel.
Ha visszamegyünk 20 évet az időben, akkor még a zöldsaláta kifejezés az étlapokon az ecetes és cukros lében úszkáló fejes salátát jelentette, amit távolról sem önálló ételként, hanem a vasárnapi rántott csirke és krumplipüré mellé rendeltünk kísérőnek.
Az édesköményt sajnos kevesen ismernek Magyarországon. Talán méltánytalanul kevesen.
Ez a fogás már az én továbbfejlesztett változatom, mármint ahhoz képest, amit 14-15 évvel ezelőtt láttam és kóstoltam egy remek francia séf jóvoltából, aki mellesleg Németországban tevékenykedett.
A pannacotta az olaszok nagy fantasztikuma. Nagyon tudják variálni, kiegészíteni. Mint olyan sok mást is, ezt a desszertet is külföldi tanulmányaim során sikerült igazán elsajátítanom.
A grillversenyen jól éreztük magunkat, de azért ugyancsak vegyes érzelmekkel gondolunk vissza az eseményre. A beszámoló mellett pedig egy szarvasgombás ínyencséget is ajánlunk!
Az elmúlt hétvégén az ausztriai Horn városában részt vettünk egy grillbajnokságon. Elég sokat készültünk, így most egyszerű, de mutatós és finom fogásokkal készültünk. A mai menü borjúmáj rizskonfettivel és grízes-mákos szelet őszibarack-körte kompóttal.
Szeretnénk bemutatni Nektek Balázst és Zsoltot, a két fiatal, ötletes, ügyes és jókedvű szakácsot, akik mostantól minden héten megosztják veletek tudományukat, tapasztalataikat és receptjeiket! Kérdezhettek is tőlük receptekkel, gasztronómiával kapcsolatban! Fogadjátok őket szeretettel!
Ha szárazbabot főzök, előző este beáztatom. Másnap új vízben főzőm önállóan fél órán át. Ezt a nagyon sötét színű vizet sem használom fel, szervezetünk és környezetünk "hálás" lesz érte.
Beküldő: Könyvelő Györgyi