Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl langyos cukros tejben. A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A lisztet összekeverjük ízlés szerint sóval, és őrölt fehér borssal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a vajat, és a maradék hideg tejet. Ezután alaposan összekeverjük. Ha ezzel elkészültünk, letakarjuk egy konyharuhával, majd egy langyos helyen egy óra alatt megkelesztjük a tésztát.
Amikor a tészta megkelt, egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat, majd egy olajjal kikent serpenyőben kisebb palacsintákat sütünk belőle.
A tejfölhöz hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük. A fürjtojásokat keményre főzzük, de akár tükörtojásként is tálalhatjuk.
Mivel vastagabb a palacsintatészta, így kicsivel több idő kell ahhoz, hogy átsüljön. Tálaláskor a bliniből helyezzük pár darabot egy tányérra, kanalazzunk rá a fűszeres tejfölből, helyezzük rá az ízlés szerint elkészített fürjtojást. - kgizike