Elkészítés: A hagyományos, magyar konyhában ismert palacsintatésztához képest a legfontosabb különbség, hogy ebbe a tésztába nem teszünk cukrot, mert az beindítja az élesztő erjedését, és hatalmas mennyiségű tésztánk keletkezne.
A tojás sárgájából, tejből, vajból, a tejfölből és a hajdinalisztből elkészítjük a tésztát, majd az élesztőt egy kevés (3-4 evőkanál) langyos tejben megfuttatjuk, és hozzáadjuk a tésztához, összedolgozzuk.
A tojásfehérjéből habot verünk, és azt szépen hozzáforgatjuk a tésztához. Végül pedig evőkanállal belemerjük kevés felforrósított zsiradékba úgy, hogy körülbelül 1 centiméter vastag lepényeket kapjunk. Mindkét oldalát megsütjük.
A mártáshoz a főzőtejszínt lassú tűzön felmelegítjük, belereszeeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a kapor 3/4 részét felaprítjuk, és a mártáshoz keverjük.
A bliniket a meleg mártással meglocsolva tálaljuk, tetejére ízléses lazaccsíkokat vágunk, kevés kaviárral és friss kaporral díszíthetjük. Citromgerezdekkel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre