Elkészítés: 1,5 dl cukrozott langyos tejben felfuttatom az élesztőt. A maradék 1,5 dl tejben elkeverem a tojássárgákat. A fehérjét szobahőmérsékleten félreteszem. A tojásos tejbe beleszitálom a lisztet, jól összedolgozom, majd apránként belekeverem az élesztős tejet. Lefedve 1 órát langyos helyen kelesztem-pihentetem.
Ezután még egyszer jól átkeverem, és több részletben hozzáadom a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezzel már csak óvatosan forgatom össze.
A palacsintasütőt kikenem olajjal, felforrósítom, és egymástól kellő távolságra 3-4 kanál masszát öntök bele (attól függ, mekkora a palacsintasütő és mekkora kanalat használunk). Szelíd tűzön aranybarnára sütöm, aztán egy határozott mozdulattal átfordítom, és a másik oldalukat is megsütöm (kb. 2+1 perc).
Tálra halmozom, és fólia alatt melegen tartom, amíg a többi masszát is kisütöm.
Lehet enni lekvárral is, vagy tálalhatjuk tejföllel és füstölt lazacszeletekkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre