Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Blaha Lujza szelet Ide süss! Marianntól

MME MME
90 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A diós linzer alaphoz:
  • 24 dkg vaj
  • 24 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 4 db lapzselatin
  • 30 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg tejszín
  • 1 db citrom (leve)
  • 50 dkg málna (mirelit)
  • A málnazseléhez:
  • málnapüré (átpasszírozva)
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 ek rózsakivonat
  • A tálaláshoz:
  • 20 dkg ruby csoki
  • 2 g porított kakaóvaj
  • 10 dkg málna (friss)
  • rózsaszín ételfesték
  • 10 dkg fondant massza

Elkészítés

  1. A linzer tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd köröket szaggatunk belőle (mintha Ischler lenne). 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük őket.
  2. A krémhez a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A mascarponét, és porcukrot elkeverjük egymással, majd hozzáadjuk a lapzselatint. A tejszínt habbá verjük, majd ügyelve, hogy nehogy összetörjük, fellazítjuk vele a mascarponés krémet. Belefacsarjuk a friss citrom levét is. A málnát áttörjük egy szűrün, majd az így kapott málnapépet hozzáadjuk a mascarponés masszánkhoz.
  3. Az átpasszírozott málapüréhez hozzáadjuk a cukrot és egy evőkanál rózsakivonatot, majd közepes tűzön addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. A ruby csokit a kakaóvajjal felmelegítjük vízgőz fölött. Hozzáadunk egy kis málnát és ételfestéket, hogy frissebb színe legyen. A fondant masszát kör alakúra nyújtjuk, majd ennek a tetejére a ruby csokival kerek mintákat rajzolunk.
  5. A linzertésztát vékony kerek sütőlapok közé szorítjuk, mintha mille feuille lenne, belenyomjuk a málnás mascarpone krémet, a tetején málnaszemekkel és mintázott rózsaszín fondant körökkel. A tányérra a málnazselével/lekvárral mintát rajzolunk és ez mellé kerül fel a kerek mille fuille. 

IDE SÜSS! ERIKA MATCHA TEÁS ÉS NARANCSOS SZERENCSESÜTIJEI>>> 

IDE SÜSS! ANITA AMERIKAI FÁNKJAI>>> 

IDE SÜSS! SZANDRA SZERELMES FLANJA>>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat3/ide Süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss