Elkészítés: A főtt tojásokat kettévágom, kiveszem a sárgájukat és egy tálban szétmorzsolom. Belerakom a vajat és a fűszereket is, alaposan öszekeverem egy villa segítségével. A lila- és fokhagymát apróra vágom, azt is a tálba teszem.
A száraz kenyereket egy zacskóban nyújtófa segítségével durvára töröm, majd megáztatom egy kis tejben. Ha puha, a többi hozzávalóhoz adom. Végül jöhet a sajt! Akkor jó, ha formázható masszát kapok, ami nem esik szét morzsákra, darabokra.
A tojások közepére kis halmokat helyezek. Össze is nyomkodom kissé, hogy még jobban tartsa magát. (Aztán a sütőben megolvadó sajt úgyis összefogja őket.) Ami nem fér a tojásokba, abból kis gombócokat formázok, és azt is a tálba teszem.
190-200 fokon addig sütöm, amíg a sajt olvadni nem kezd.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre