Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bizarr csipszeket teszteltünk! Melyik a jobb, a lángosos vagy a sültcsirkés?

default user icon
MME
Szaporodnak az extra, néha már bizarr ízesítések a csipszeknél, ami azért nem meglepő, mert az olyan klasszikusok, mint a sós, a paprikás vagy a hagymás-tejfölös már-már kezdenek unalmasak lenni. 

Begyűjtöttünk hát 11 nem éppen hétköznapi ízvilágú csipszet, és ezeket elemeztük jó alaposan. Közös pontjuk talán egyedül annyi, hogy csipszként kezelik őket. Értelemszerűen sorrendet egy ilyen mezőnyben lehetetlen állítani, így inkább azt figyeltük, hogy a termék mennyire hű ahhoz az ízvilághoz, amit a csomagoláson feltüntettek.

ÉTTEREMBE MENNÉL? RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT! >>> 
Lay’s Maxx Deep Ridged – Oriental Salsa

Ránézésre is érdekes, mert olyan szinten bordázott, hogy hólánc helyett is lehetne használni. Illatában egy gyér paradicsomos huzatot érzünk, semmi egyebet. Kóstolásnál érződik, hogy picit puffasztották, van egy levegős hatás a közepében. Ízre szolid, nincs őrületes salsa íze. Mivel felülete kifejezetten érdes és kemény, emiatt szájpadlásunk hamar sikoltozni fog, ha mértéktelenül daráljuk befelé.

Adatok: 70 gramm, 269 Ft

TESZTELTÜK GYEREKKORUNK KEDVENCÉT: EZEK A LEGJOBB SÓS KUKORICA KUKIK! >>> 
Chio – Lángos

Ránézésre olyan, mint a legtöbb hagyományos társa, viszont a körülötte ólálkodó illatfelhőben érzünk valami furcsát. Kóstolva a savanykás tejföl ízét hozza, ami bármilyen irányból és szögből nézve sem lángos. Nem kimondottan kellemes, és az utóíze sem barátságos.

Adatok: 75 gramm, 219 Ft

Lay’s – Wasabi

A keleties konyhát is be lehet csempészni a csipszek világába! A wasabi igazi gyomortisztító, és kötelező sushi-köret. Már az illata tekeri kicsit az orrunkat, de akkor sóhajtozunk igazán, amikor megkóstoljuk az enyhén bordázott csipszet. Nem olyan fickós, mint egy krém, de azért rendesen takarítja a légútakat. Az íze jó lassan cseng le, szeret kínozni, úgy látszik.

Adatok: 70 gramm, 269 Ft

TESZT! HOL KAPNI A LEGJOBB KAKAÓS CSIGÁT, HA NINCS IDŐNK SÜTNI? >>> 
Chio – Gyros

Ez az elképzelés már kicsit közelebb áll a street foodhoz. Gyrost talán már mindenki látott vagy kóstolt életében. Török vagy görög, erről nincs döntés. Az illata hozza a gyrosfűszer világát, meglepően meggyőző. Kóstolva is marad a karakteres, fűszeres íz. Persze a hús és egyéb hozzávalók aromáját nem tudták belecsempészni, de kár is lenne ilyen szintet elvárni. Felvezetésnek tökéletes, a maradék élményt keressük helyén egy török-görög egységben.

Adatok: 75 gramm, 219 Ft

Lay’s – Cheese & jalapeno

Tény, hogy ez nincsen annyira elborulva, mint az eddigiek, itt az döntött a megvásárlás mellett, hogy a legcsípősebb a márka skáláján mérve. Illatra érezni a paprikát és a sajtot, ami kifejezetten jó. Kóstolva lesz igazán tuti, mivel nem a klasszikus csipszélményt váltja ki, hanem majdnem olyan, mint a moziban vásárolt nachos. A fűtést tényleg felkapcsolja a gyomrunkban, így téli napokon remek fegyver lehet.

Adatok: 77 gramm, 289 Ft

TESZT! MELYIK KONZERV ŐSZIBARACKBEFŐTT AZ, AMELYIKKEL NEM RONTJUK EL A SÜTINKET? >>> 
Chio – Szalonnás

Nehéz hova pozícionálni ezt az ízesítést... Kinyitás után baconaroma semmi, de egy kamu füstös illatfelhő viszont hirtelen megcsapja az orrunkat. Kóstolásnál marad az értelmezhetetlen tábortűzfüst-aroma, ami mellett a szalonnát alig lehet kivenni. Élvezeti értéke körülbelül ott van, mintha egy fej hagymát csócsálnánk el, de ez legalább még egészségtelen is.

Adatok: 75 gramm, 219 Ft

Lay’s – Ribs & BBQ

Sertésoldalas ízzel tuningolt csipsz. Ezt is megértük. A BBQ-t nyomni manapság egyre divatosabb, így valójában már meg sem lepődünk a létezésén. Illatában kevés édességet és füstösséget érzünk, annyira nem nevezhető harsánynak. Kóstolva egy picit minden erősebb lesz, de inkább csak a füstöt találjuk benne, az oldalas íze nem akar előretörni sajnos. Nagy hűha ez után sem marad életünkben, könnyen felejthető példány.

Adatok: 70 gramm, 289 Ft

A LEGDRÁGÁBB VOLT A LEGPOCSÉKABB! HAMBURGEREKET KÓSTOLTUNK A SZIGETEN >>> 
Chio – Fried chicken

Sültcsirke ízesítést is találunk már a polcokon, aminek extra képessége, hogy a szirom helyett csirkecomb formájú a csipsz. Elsőre a legtöbb embernél inkább halat idéz meg, de elismerjük a próbálkozást persze. Nagyon szolid csirkés jelleg valóban felfedezhető, de eléggé nagy baj lenne a világgal, ha ilyen lenne a sült csirke. A íze pillanatok alatt lecseng, de nagyobb baj, hogy visszafogott és lapos az egész. Sokáig garantáltan nem fogunk rá emlékezni, ez nem túl intenzív.

Adatok: 60 gramm 279 Ft

Lay’s – Chicken wings

Csirke nélkül nem lehet létezni, úgy látszik. Az elképzelés itt némileg más, itt csirkeszárnyakra esküsznek. Ez is hullámos, amit megint a szájpadlásunk fog a legjobban értékelni egy zacskónyi csipsz elfogyasztása után. Ízre nehéz belőni. Inkább füstös és műanyagízű, mint csirke. Az ízének intenzitása kissé hullámzik, olykor erős, és talán a szomszéd is érzi, olykor pedig olyan, mintha üres kurmplit majszolnánk.

Adatok: 77 gramm 289 Ft

VAJTESZT: AZ EGYIK TEAVAJ KIMAGASLIK A MEZŐNYBŐL! >>> 
Chio – Hot-dog

Illatában tisztán kivenni az elemeket aligha lehet, kissé becsapja az orrunkat a "műillat". Kóstolva sem lesz sokkal tisztább a kép, egy kevés paradicsomot találunk, de mellette inkább meghatározhatatlan ízek operálnak. Nem igazán áll össze a kép, ez annyira nem nyerő elképzelés.

Adatok: 75 gramm, 219 Ft

Chio – Pizza

Nem lenne kerek a világ, ha egy ilyen szériából hiányozna a pizzás ízesítésű csipsz. Ez annyira nem egyedi, többen is próbálkoznak vele a piacon, és többé-kevésbé működik is. A Chio példánya esetében a burgonyaszirom hagyományos, semmi extra csavar nincsen benne. Illatában leginkább a ketchup dolgozik, de nem tisztán, mert némi fűszert érezni mögötte. Kóstolva megjön az oregánó extra lendülettel és meglepően sokáig marad a szánkban az íze. Nem életünk legjobbja, de amúgy egészen elfogadható a végeredmény.

Adatok: 75 gramm, 219 Ft

BOLTI MEGGYSZÖRPÖKET TESZTELTÜNK, MUTATJUK, MELYIKET ÉRDEMES MEGVENNI! >>> 
Ítélet

Meglepetés, de ha ilyen extrém kalandra adjuk a fejünket, akkor akár jól is járhatunk. A gyrosos ízesítés meglepően kellemes, illetve a sajtos-jalapenós változat is pozitív csalódást okozott. Ezeket gond nélkül újravásárolnánk, persze miután minden csipszundorunk elszállt.

Értelmezhetetlen kategóriába soroltuk a szalonnásat, a hot-dogosat illetve a lángososat. Magyar piacra egy ennyire elbaltázott lángosízzel kijönni egészen nagy „bátorságra” vall. Ezeket meghagyjuk másnak, egészen biztosan nem mi fogjuk az esetleges átmeneti készlethiányt okozni.

CITROMOS SÖRÖKET TESZTELTÜNK - SZERINTÜNK EZEKET IGYÁTOK! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss