Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét a 10 dkg nyírfacukorral közepesen kemény (inkább lágyabb) habbá verjük. A sárgáját kicsit felverjük, nem kell fehéredésig. Hozzákeverjük a fehérjéhez, és óvatosan elkeverjük a mandulaliszttel. 26 cm-es tortagyűrűben 160 fokos sütőben 30 percig sütjük. Nem lesz magas, ezért kétfelé vágjuk.
A krémhez a birs ivólé egy kis részével a keményítőt feloldjuk. A levet felforraljuk, és egy keveset a keményítőhöz keverünk (hőkiegyenlítés), és ezt a feloldott keményítőt lassan hozzáöntjük a gyümölcsléhez. Első buggyanásig főzzük. Ezután hozzáadjuk a porrá őrölt nyírfacukrot. Fólia alatt kihűtjük.
A 3 lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, kb. 1 evőkanál 30-35 fokos vízben feloldjuk. A kihűlt krémalapot egy habverővel meglazítjuk. Hozzáadjuk a kókusztejszínt, majd a zselatint. Ha sima tejszínnel készül, akkor érdemes habot verni, akkor kicsit lazább és bővebb krémet kapunk.
A tortagyűrűbe visszatesszük az egyik tésztalapot. Rákenjük a krém 3/4 részét, hozzákeverünk főtt birsdarabokat, és lefedjük a másik tésztalappal. A maradék krémmel bevonjuk, díszítjük. Hűtőben legalább 4-5 órát hagyjuk megdermedni.
Ha nem cukormentes gyümölcslével vagy gyümölccsel dolgozunk, akkor a cukrozásnál ezt figyelembe kell venni. Én mindent cukormentes gyümölcsből készítettem.