hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmával és dióval töltött sertésborda aszalt szilvás vörös káposztával és sült burgonyával

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A meghámozott, kimagozott birsalmát szeletekre vágjuk, majd sós vízben roppanósra főzzük. A megtisztított húst 4 részre vágjuk. Mindet bevagdaljuk kissé, majd szétnyitjuk, mint a pillangószárnyakat. Megsózzuk, megborsozzuk, majd mindre a lecsepegtetett birset és a durvára vágott diót halmozzuk. A töltött szeletek végeit megtűzzük fogpiszkálóval. 
  2. Az olajat felforrósítjuk, és meg pirítjuk rajta a hús minden oldalát. Melléöntjük a bort, lefedjük, majd 5 percig pároljuk. Melegen tartjuk. 
  3. A megtisztított káposztát vékonyan felcsíkozzuk, és besózzuk. A felforrósított olívaolaj felén roppanósra pároljuk a rozmaring lecsipkedett és felaprított leveleivel együtt. Végül hozzáforgatjuk a kimagozott és durvára vágott aszalt szilvát. 
  4. A burgonyát héjában félpuhára főzzük. Meghámozzuk, felkarikázzuk, majd ropogósra pirítjuk a megmaradt felforrósított olívaolajon. A hús szaftját a hideg vajjal dúsítjuk. Tányérokra rendezzük a káposztát, ráültetjük a félbevágott húst, meglocsoljuk a szafttal, és a finomra vágott petrezselyemmel meghintett burgonyával kínáljuk.
A pillangószeletelés azt jelenti, hogy a hús első szeletét nem vágjuk végig, csak a másodikat. Így lesz nyitott, tölthető hússzelet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss