hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmasajtos bukta

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12 dkg margarin + a dagasztáshoz 3-4 dkg
  • 3 dl tej (függ a tojások nagyságától és a liszt sikértartalmától)
  • 5 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 60 dkg liszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg élesztő
  • A locsoláshoz:
  • 1 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dkg margarin
  • A tészta lekenéséhez:
  • 1 db tojás sárgája
  • A tészta lekenéséhez a sütés végén:
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál cukor
  • A bukták töltéséhez:
  • 20 dkg birs almasajt (de lekvár is lehet)

Elkészítés

Elkészítés: 1 dl langyos tejben 1 kávéskanál cukorral elkeverve a szétmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, a cukorral, a 12 dkg puha margarint hozzádolgozzuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és jól kidolgozzuk a tésztát, dagasztjuk.

A 3-4 dkg margarint felolvasztjuk, a tésztára öntjük, és addig dagasztjuk a margarinnal, míg szép fényes, táltól elváló tésztát kapunk.

Lisztezett deszkára tesszük, 10 percig pihentetjük, majd kisodorjuk.
5×5 cm-es kockákra vágjuk, és a birsalmasajttal (vagy lekvárral) megtöltjük.

Magasabb falú tepsibe egymás mellé rakjuk a buktákat. Én most kosárformában sütöttem, a képen látható módon. 3 darabot csigaformára csavartam, amit cukrozott dióval töltöttem.

180 fokra melegítjük a sütőt, és a buktát betesszük 10 percre. Ezután kivesszük, és a locsoláshoz valókat összemelegítjük, és bőven meglocsoljuk a tésztát. Visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.

Az 1 evőkanál vizet a cukorral összekeverjük, és a sütés végén a buktákat kenőtollal lekenjük, ettől lesz szép fényes. Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss