hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmasajt

MME MME
60 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmát megmossuk, a héjával és a magházával együtt feldaraboljuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, kb. 30-35 perc alatt vajpuhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd áttörjük.
  2. A gyümölcspüréhez keverjük a citrom kifacsart levét és a cukrot, majd folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Ezután jeges vízfürdőbe állítjuk, és többször megkeverve langyosra hűtjük.
  3. Hideg vízzel kiöblítünk egy tetszés szerinti formát (püspökkenyér vagy téglalap alakú műanyag doboz), belesimítjuk a masszát, és 1-2 napig fedetlenül pihentetjük, szárítjuk.
  4. Ezután kiborítjuk a formából, és további 4-7 napig hálóval vagy vékonyabb textillel lefedve száradni hagyjuk. Hűvös, száraz helyen tároljuk fogyasztásig. 

Megjegyzés

Kb. egy 60 dkg-os darab lesz belőle. Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss