Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmasajt / birskörtesajt

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gyümölcsöt jól megmossuk, és negyedekbe vágjuk. A magházával együtt héjastól feltesszük főni. Annyi vizet teszünk rá, amennyi éppen ellepi. 10-15 perc alatt puhára főzzük.

Apuha gyümölcsöt leszűrjük, és szitán áttörjük. A gyümölcsvelőt megmérjük, és minden kg-hoz 80 dkg cukrot teszünk. Belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a levét.

Fényes edényben állandóan kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk. Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűzről.

Fóliával kibélelünk egy őzgerincformát vagy más formákat, és beletöltjük a masszát. 2-3 napig langyos, szellős helyen szárítjuk.

Kifordítjuk formából, és szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Tavaly készítettem először életemben. Az igazság az, hogy sosem szerettem… - hittem én, merthogy sosem kóstoltam. Párom nyomására azonban tavaly nekiálltam, és készítettem egy adagot. - Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss