Elkészítés: A gyümölcsöt jól megmossuk, és negyedekbe vágjuk. A magházával együtt héjastól feltesszük főni. Annyi vizet teszünk rá, amennyi éppen ellepi. 10-15 perc alatt puhára főzzük.
Apuha gyümölcsöt leszűrjük, és szitán áttörjük. A gyümölcsvelőt megmérjük, és minden kg-hoz 80 dkg cukrot teszünk. Belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a levét.
Fényes edényben állandóan kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk. Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűzről.
Fóliával kibélelünk egy őzgerincformát vagy más formákat, és beletöltjük a masszát. 2-3 napig langyos, szellős helyen szárítjuk.
Kifordítjuk formából, és szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre