Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmás tőkehal mazsolás burgonyapürével

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 tőkehalfilé
  • 2 szem birsalma
  • 2 teáskanál curry fűszerkeverék
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • A burgonyapüréhez:
  • 80 dkg burgonya
  • 1,5 dl tejszín
  • 6 dkg mazsola (meleg vízbe áztatva)
  • szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: Alufóliából - a halszelet méretét figyelembe véve - kb. 30x30cm-es darabokat tépünk, kis csomagokat készítünk. A halszeleket egyenként mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, majd egyenként az alufóliákra tesszük. A hagymát vékonyan felszeleteljük, karikákra szedjük, A birsalmát is vékonyan felszeleteljük. A hagymát és a birsalmát elosztjuk a csomagok között, tetejüket alaposan megszórjuk curry fűszerkeverékkel, majd kicsit meglocsoljuk olívaolajjal, és jól bezárjuk a csomagokat.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben kicsomagolhatjuk a halat, és a sütőt grill fokozatra véve megpirítjuk a tetejét.

Közben a tisztított, kockázott burgonyát sós vízben puhára főzünk, leszűrjük, majd a tejszínnel összetörjük és krémesre keverjük, sóval, borssal ízesítjük, szerencsendióval fűszerezzük ízlés szerint. Végül a beáztatott mazsolaszemeket lecsepegtetve a burgonyapürébe keverjük, és a fűszeres hallal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss