Elkészítés: Alufóliából - a halszelet méretét figyelembe véve - kb. 30x30cm-es darabokat tépünk, kis csomagokat készítünk. A halszeleket egyenként mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, majd egyenként az alufóliákra tesszük. A hagymát vékonyan felszeleteljük, karikákra szedjük, A birsalmát is vékonyan felszeleteljük. A hagymát és a birsalmát elosztjuk a csomagok között, tetejüket alaposan megszórjuk curry fűszerkeverékkel, majd kicsit meglocsoljuk olívaolajjal, és jól bezárjuk a csomagokat.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben kicsomagolhatjuk a halat, és a sütőt grill fokozatra véve megpirítjuk a tetejét.
Közben a tisztított, kockázott burgonyát sós vízben puhára főzünk, leszűrjük, majd a tejszínnel összetörjük és krémesre keverjük, sóval, borssal ízesítjük, szerencsendióval fűszerezzük ízlés szerint. Végül a beáztatott mazsolaszemeket lecsepegtetve a burgonyapürébe keverjük, és a fűszeres hallal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre