Elkészítés: A birsalmát megpucoljuk, a magházat kivájjuk, majd apróra feldaraboljuk. Ezután egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd beleteszünk néhány szegfűszeget és fahéjat. Puhára főzzük, majd leszűrjük, és a fűszeres levet félretesszük, majd ebbe mártogatjuk a babapiskótát. A puhára főtt birsalmát teljesen kihűtjük, majd pépesítjük.
A mascarponét simára keverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a teljesen kihűlt, pépesített birsalmát.
A tejszínt félkemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a birsalmás masszához keverjük (a habot nem kell teljesen kemény habbá verni, hogy jó habos legyen majd a birsalmás-mascarponés-tejszínes keverék).
A babapiskótát belemártogatjuk a birsalma főzőlevébe, majd egy jénaiba szépen sorba egymásmellé helyezzük. Ezután rákanalazzuk a habos krém felét, és egyenletesen elsimítjuk. Ezután a habos krém tetejét szintén befedjük a főzőlébe mártogatott babapiskótával, majd rákanalazzuk a megmaradt krémet, és egyenletesen elsimítjuk.
Tálalás előtt rövid időre a hűtőbe helyezzük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre