Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmás sajttorta

> 90 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet felaprítjuk, majd egy tálba öntjük, belecsurgatjuk a mézet és az olvasztott vajat, majd az egészet összekeverjük. Egy 24 centis tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a kekszes masszát jól belenyomkodjuk egy kanál segítségével.
  2. A sajtkrémet habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a tejfölt, a pudingport, a vaníliás cukrot, majd habverővel alaposan összekeverjük.
  3. A sajtkrémes krémet a kekszes alapra öntjük, a tetejét megszórjuk a kockára vágott birsalmával és őrölt fahéjjal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 45-50 percig sütjük. Ha megsült, a rácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral, és tejszínhabbal kínáljuk

BIRSALMÁS-TÚRÓS TÉSZTAFELFÚJT>>> 

BIRSALMÁS CRUMBLE>>> 

FAHÉJAS BIRSALMALEKVÁR>>> 

Megjegyzés

Már sokfajta gyümölcsből készítettem sajttortát, de birsalmából még nem. Gondoltam, megpróbálom. Érdemes volt . - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss