Az egyikbe szórjuk a darált mákot, másikba a darált diót. Mindegyikhez hozzákeverünk 75-75 gramm porcukrot, egy-egy teáskanál vaníliás cukrot, majd 1-1 deci felforralt tejjel leöntjük, és mindkét masszát alaposan összedolgozzuk.
Egy citrom héját lereszeljük, majd egyik felét a diós, másik felét a mákos keverékhez adjuk. A birsalmákat kisebb kockákra vágjuk, és a töltelékek között egyenlően elosztva, hozzákeverjük a masszákhoz.
4-4 réteslapot rétegezünk egymásra, minden réteget olvasztott vajjal megkenönk.
A töltelékeket a vajjal megkent réteslapok alsó felére halmozzuk, majd szorosan feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük a diós és a mákos rudakat. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, majd a 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.Tálaláskor a réteseket porcukorral meghintve kínáljuk.