A káposztát vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, majd alaposan összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A vöröshagymát felaprítjuk. A birsalmát meghámozzuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy edényben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és párolni kezdjük. Pár perc után hozzácsorgatjuk a mézet, és aranybarnára karamellizáljuk.
Ezután kinyomkodjuk a káposztát, majd hozzáadjuk a karamellizált mézes hagymához. Alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a lereszelt birsalmát is. Ízlés szerint megszórjuk a köménymaggal, a cukorral, és beletesszük a babérlevelet is.
Felöntjük a borral, jól összekeverjük, majd lefedve, alacsony hőmérsékleten puhára pároljuk. (Közben többször megkeverjük, ha szükséges, még ízesítjük.)