Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmás párolt káposzta

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, majd alaposan összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A vöröshagymát felaprítjuk. A birsalmát meghámozzuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Egy edényben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és párolni kezdjük. Pár perc után hozzácsorgatjuk a mézet, és aranybarnára karamellizáljuk.
  3. Ezután kinyomkodjuk a káposztát, majd hozzáadjuk a karamellizált mézes hagymához. Alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a lereszelt birsalmát is. Ízlés szerint megszórjuk a köménymaggal, a cukorral, és beletesszük a babérlevelet is.
  4. Felöntjük a borral, jól összekeverjük, majd lefedve, alacsony hőmérsékleten puhára pároljuk. (Közben többször megkeverjük, ha szükséges, még ízesítjük.) 

SÜLT LIBACOMB ASZALT SZILVÁS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL>>> 

DINSZTELT LILA KÁPOSZTA>>> 

GYÖMBÉRES KÁPOSZTASALÁTA>>> 

Megjegyzés

Az elkészült káposztát sültek mellé kínáljuk. Ízlés szerint akár rétesbe is tölthetjük, vagy egy ropogós tésztájú samosa tölteléke is lehet. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss