hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmás galambbecsinált-leves kapros túrógombóccal

MME MME
1
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db fiatal galamb
  • 2 db birsalma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db kisebb zeller
  • 2 db burgonya
  • 5 db gomba
  • babérlevél
  • 1 db citrom
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • A túrógombóchoz:
  • 20 dkg túró
  • 2 szál kapor
  • 5 dkg liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés

Elkészítés: A feldarabolt galambokat húslevesszerűen kb. 4 liter vízben feltesszük főni, fűszerezzük sóval, babérlevéllel.

Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, ízlés szerint darabolt zöldségeket és a birsalmát, majd készre főzzük.

A gombócokhoz a túrót áttörjük, a tojással, a liszttel, kevés sóval és a finomra vágott kaporral jól összegyúrjuk. Amikor simára dolgoztuk, vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle, és belefőzzük a levesbe.

Végül a galamblevest behabarjuk a liszt és tejföl keverékével. Citromkarikával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss