Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmás-diós roló

60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 16 dkg liszt
  • 2 dkg pirított darált dió
  • 4 dkg vaj
  • őrölt fahéj
  • 1 tk kakaópor
  • 2 ek porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 4 ek édes fehérbor
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 1 dl olaj
  • 3 ek birsalmalekvár
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg mascarpone
  • 20 dkg ricotta
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg birsalmalekvár

Elkészítés

  1. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a lisztet, a darált diót, a hideg vajat, 1-1 csipet sót és fahéjat, a kakaóport, a porcukrot, a tojássárgáját és a hideg fehérbort. A tésztát 1 órán keresztül pihentetjük a hűtőben. 1-2 mm vékonyra nyújtjuk, 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle, majd mindet megkenjük kevés olívaolajjal, és egyesével feltekerjük habrolócsőre.
  2. Az olajat felforrósítjuk, és óvatosan beletesszük a tésztarolókat. Időnként megforgatjuk, hogy egyenletesen átpiruljanak. Óvatosan kiszedjük, majd letoljuk a hengerről. Még melegen, ecsettel mindet átkenjük a birsalmalekvárral. Hagyjuk kihűlni.
  3. A töltelékhez összekeverjük a mascarponét a ricottával és a porcukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a birsalmalekvárt, és a tésztahengerekbe töltjük. Végül csillagcsöves habzsákba töltjük a krémet, és megtöljük vele a tésztarolókat. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss