A csirkemellfilét kisebb vékonyabb darabokra vágjuk, és vajon puhára pároljuk fóliával letakarva egy serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk, majd melegen tartjuk.
A cukor felét aranysárgára olvasztjuk, hozzátesszük a reszelt narancshéjat, áthevítjük, és fehérborral kiforraljuk.
A birset meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és a másik adag cukorral és kevés vízzel feltesszük főni. Kevés citromlével meglehet locsolni, hogy ne barnuljon meg. Az áfonyát beáztatjuk, és ezután tesszük a birsalmához. Együtt főzzük de nem szétfőzzük, csak puhítjuk, majd hozzákeverjük a narancsos szirupot.
Az étkezési keményítőt a tejszínnel kikeverjük csomómentesre, és a már felpuhult ételt besűrítjük vele. Hozzáadjuk a húst, de nem keverjük össze. Ügyeljünk arra, hogy a birs ropogós-puha maradjon. Párolt rizzsel tálaljuk.