Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmahab pirított dióval és kekszmorzsával

15 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót durvára törjük egy nyújtófával, vagy mozsárban törővel. 1-2 perc alatt forró serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük.
  2. A 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral vagy eritrittel, majd hozzákeverjük a birsalmasajtot, és habverővel alaposan felverjük. 
  3. Tálalás előtt poharakba egy-egy nagy kanál habot rakunk, majd pirított dióval és a kekszmorzsa 2/3-ával szórjuk meg. Erre újabb adag habot teszünk, majd ismét egy kis morzsát és diót. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Megjegyzés

Tipikus villámdesszert mindenki nagy-nagy örömére! - BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek

Friss