Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birkapörkölt kapros-túrós nokedlivel

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személynek:
  • 1,5 kg birkahús felkockázva
  • 1 evőkanál zsír
  • 1,5 dl olaj
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 3+2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 húsos paprika
  • 1 paradicsom
  • 3 szem szegfűbors
  • 2 babérlevél
  • 1 csipet majoránna
  • őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt erős paprika
  • 1 szerecsendió
  • bors
  • 3 dl fehérbor
  • 0,5 liter víz
  • A nokedlihez:
  • 5 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csokor friss kapor
  • 2 dl víz
  • liszt
  • 30 dkg tehéntúró
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókból pörköltet készítünk, belerakjuk a fűszereket, a szerecsendió felét belereszeljük, a másik felét akkor, amikor már majdnem kész a pörkölt. A 2 gerezd fokhagymát is belereszeljük, kivesszük a babérlevelet és a szegfűborsot.

A tojásból, sóból, vízből, lisztből és az apróra vágott kaporból nokedlit készítünk, és a szokásos módon kifőzzük.

Kiszedjük, rátesszük a 2 kanál olajat, rámorzsoljuk a túrót, jól összekeverjük.

Káposztasalátával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss