Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birkapörkölt főtt krumplival

> 90 perc
egyszerű
költséges
6 adag

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fehér- és zöldpaprikát és paradicsomot. Összesütjük egy kicsit és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd ezzel is kicsit „sütjük” hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.
  2. Ezután hozzáadjuk a húst a belsőségekkel és takarék lángon hagyjuk, hogy a hús levet adjon, majd ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet. Az a lényeg, hogy szép és sűrű szaftja legyen a pörköltnek mire megfő. Sóval és borssal ízesítjük ízlés szerint.
  3. Ameddig a pörkölt fő, meghámozzuk a burgonyát és enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük azt. A kész pörköltet a burgonyával tálaljuk. Tálaláskor savanyúsággal kínáljuk.

11 PAPRIKÁS ÉS PÖRKÖLT, AMINEK NEM LEHET ELLENÁLLNI! >>> 

OMLÓS HÚS ÉS SŰRŰ SZAFT: A TÖKÉLETES PÖRKÖLT TITKA 6 LÉPÉSBEN >>>

 

Megjegyzés

Nem mindneki szereti a belsőségekkel főtt pörköltet de szerintem ettől az igazi. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss