Elkészítés: A szalonnát kisebb, a húsokat nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk. A káposztát feldaraboljuk, a gombát felszeleteljük. A kolbászt, virslit felkarikázzuk. Jó nagy tálban megforrósítjuk a zsírt, és üvegesre sütjük benne a szalonnakockákat. Hozzáadjuk a húst és a hagymát, s erős lángon állandóan kevergetve lepirítjuk. Elősózzuk.
A gombát a fejeskáposztával, a savanyú káposztával és a paradicsompürével együtt a húshoz adjuk. A fokhagymagerezdeket préselve hozzákeverjük. Az egészet jól átkeverjük, majd felöntjük borral és annyi vízzel, hogy a hozzávalókat teljesen ellepje. Kicsit megsózzuk, köménymaggal , majoránnával, babérlevéllel ízesítjük.
Csendes tűzön kb. 70 percig főzzük. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a kolbászt, virslit, debrecenit. Amikor puhára főtt, sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre