Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Top 3 bringás pihenőhely, ahol jót ehetsz-ihatsz!

Eleged van a kőrengetegből a kánikulában? Pattanj nyeregbe, és karikázz el lazulni a vizek mellé! Mutatunk tuti helyeket Budapesten és a Balatonnál is.
A Kopaszi-gát csücskében

Szakadj ki a fővárosi nyüzsgésből, élvezd a dunai szellőt és a csendes környezetet! A többi szórakozóhelytől távolabb eső Pelikán Gátőrház Büfé & Étterem kellemesen hőmérsékletű belső résszel rendelkezik, hátsó terasza pedig szinte a Duna fölött helyezkedik el, szép kilátással az öbölre. Az első teraszrészen kisállattal, kerékpárral is kényelmesen elhelyezkedhetsz és az itt található játszósarokban elfoglalhatják magukat a kicsik. Étvágyad szerint rendelhetsz könnyű harapnivalót vagy komplett ebédet, vacsorát, és kérhetsz hekket, ha arra támad gusztusod. A legendás hamburgerükhöz házi káposztasaláta és finom sült krumpli jár. Az étlapról nem hiányoznak a séf specialitásai, a szezonális ételek, a gyerekeknek szánt finomságok, valamint a fitnesz-, a semi-vegetáriánus, a glutén- és laktózmentes fogások sem.

EGER, VILLÁNY, TOKAJ - 3 SZUPER SZÁLLÁS BORKEDVELŐKNEK >>> 
Kerthelyiség a Római-parton

A napközben csendes és nyugodt Duna-part kora estétől átalakul tengerparti bulisétánnyá. A budapesti plázs egyik kultuszhelye az 1983 óta családi vállalkozásként működő Evezős Sörkert, ahol nem csak a csónakkal érkezőket látják szívesen – a bringásoknak még biciklitárolót is létesítettek. A zenés kerthelyiség egyedülálló módon egyesíti egy hamisítatlan családi falatozó és korcsma hangulatát egy ifjúsági park miliőjével. Széles a választék frissen sült hal- és grillételekből, de rendelhetsz masszívabb hagyományos kajákat, pl. pacal- és körömpörköltet, szalontüdőt is. Ha szigorú diétát tartasz, nem ajánljuk ezt a helyet, ám ha kedveled a házias, magyaros ízeket, akkor annál inkább!

 
KÜLÖNLEGES, MENTES, PÁLCIKÁS – 5 SZUPER LELŐHELY FAGYIIMÁDÓKNAK >>> 
Balatoni biciklispihenő

A 71-es út mellett, a Kerekedi-öböl feletti domboldalon, ahol a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szürke marhái legelésznek, közvetlenül a Guruljon az Élet! nevű hely mellett halad a tavat körbeölelő kerékpárút. Nemcsak a bringások, hanem autósok, motorosok, sétálók, túrázók is szívesen betérnek ide, hogy szusszanjanak egyet és megcsodálják a kilátást a Balaton páholyának titulált stégről. A sárral tapasztott fehér kerítés mögött árnyas mini játszótér várja a gyerekeket, a szellős, nádtetős kunyhókban pedig könnyű, energiát adó egészséges ételeket szolgál fel a tulajdonos és párja. Minden szendvicset, salátát frissen, saját kezűleg állítanak össze és a fűszerkertjükből tépik a zöld hozzávalókat. Kóstolhatsz náluk házi szörpöket, limonádékat, turmixokat, lasszikat, valamint balatoni tájborokat, ezenkívül még szerszámokat is tartanak a defektes bringák megbuherálásához.

 

TOP 3 BUDAPESTI TETŐTERASZ NYÁRI ESTÉKRE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss