hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bíborszínű palacsintatekercsek gombakrémmel töltve

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók (előételként 4 személyre):
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg friss csiperke gomba
  • 2 dkg szárított vargánya
  • 1 kis csokor finomra vágott petrezselyem zöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • diónyi olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 csapott teáskanál kukoricakeményítő
  • 1/2 kávékanál őrölt kakukkfű (természetesen a friss még jobb!)
  • bors
  • 2-3 dkg frissen reszel parmezán-típusú keménysajt
  • 10-12 vékony céklás palacsintához:
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 nagyméretű tojás
  • 3 dl tej
  • 10 dkg főtt vagy sült cékla finomra reszelve
  • 1/2 kávéskanál só
  • növényi olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból palacsintatésztát készítek. A homogén állag eléréséhez az alkotórészeket turmixgép poharába teszem, simára turmixolom. Fél órát hűvös helyen pihentetem.

Közben elkészítem a tölteléket: a szárított gombát langyos vízbe áztatom, hogy megpuhuljon, majd nagyon apróra vagdosom. A csiperkegombákat nagylyukú reszelőn lereszelem, a petrezselymet felaprítom. A hagymát apróra kockázom, a parmezánt finomra reszelem. A tejben elkeverem a keményítőt.

Diónyi olajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a kétféle gombát, sózom, borsozom, kakukkfűvel fűszerezem. Néhány perc alatt összepárolom, hogy a friss gomba leve nagyrészt elpárologjon, de ne piruljon sötétre. Ekkor hozzáadom a keményítővel elkevert tejet, ami szinte pillanatok alatt besűríti a mártást. A végén hozzáadom a vajat és a finomra vágott petrezselymet. Ha szükséges, tovább fűszerezem.

A tésztából kevés olajon 10-12 vékony palacsintát sütök.

Minden palacsintába kb. 1 púpos evőkanálnyi mártást töltök, feltekerem. A palacsintatekercseket előbb félbe, majd a feleket ismét félbevágom – minden palacsintából 4 kis tekercs lesz. Egy hőálló tálat kevés olívaolajjal kikenek, ebbe helyezem függőlegesen a kis tekercseket, jó szorosan egymás mellé. A tetejére szórom a reszelt parmezánt – forró sütőben kb. 5 perc alatt átmelegítem.

Megjegyzés



További fotókat, tudnivalókat és érdekességeket Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss