Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bianka szelet

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótákhoz:
  • 5 tojás
  • 35 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg darabolt dió
  • 5 dkg csokoládé dara
  • 5 dkg zselés cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 4 evőkanál étolaj
  • 10 dkg tortabevonó

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, és először a sárga piskótát sütjük meg. A tojások sárgáját 20 dkg cukorral habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vizet, majd a sütőpor felével elkevert 20 dkg lisztet. Kikent, lisztezett formába simítjuk, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 15-20 perc).

A fehér piskótához a tojások fehérjét 15 dkg cukorral habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a darabolt diót, a csokidarát, a darabolt zselés cukrot és a sütőporral elkevert 10 dkg lisztet. A formát kibéleljük sütőpapírral, és elsimítjuk rajta a masszát, majd megsütjük. (A sütési ideje hasonló az előbbihez.)

A krémhez a pudingporból és tejből pudingot főzünk, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra dolgozzuk, majd a kihűlt pudinggal simára keverjük.

A kihűlt sárga lapot hosszában kettévágjuk, megkenjük a krém 1/3 részével, rátesszük a fehér lapot, megkenjük a krém felével, befedjük a sárga lap másik felével, majd az egészet bevonjuk a megmaradt krémmel.

A tetejét csokoládémázzal vonjuk be. Kis időre hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss