Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bezáratta a gödöllői Félix pizzériát a Nébih - videó a helyszínről!

default user icon
MME
Bezáratta a gödöllői Félix pizzériát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) tartott közös ellenőrzésen a szakemberek megállapították, hogy az üzlet a szükséges engedély és adószám nélkül végezte tevékenységét, emellett a helyszínen a műszaki, a higiéniai és a személyi feltételek nem voltak alkalmasak élelmiszer készítésére. Az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Április végén a Nébih szakemberei a NAV munkatársaival együtt tartottak ellenőrzést a gödöllői Félix pizzériában. A vizsgálat során megállapították, hogy az egység az élelmiszer-előállításhoz szükséges engedéllyel és adószámmal nem rendelkezik.

A helyszínen több, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki, higiéniai és személyi hiányosságot is feltártak a szakemberek. Például melegvíz-ellátás nem volt sem mosogatáshoz, sem kézmosáshoz, a padozat pedig takarítatlan volt. A helyiség olyan tárgyakkal és eszközökkel volt tele, amelyek az ételkészítéshez nem szükségesek (pl. monitor, óriás sakkbábuk, gépkocsi akkumulátorok, motorolaj, rossz hűtőszekrények stb.). A pizza készítését és kiszállítását végző személyek a szükséges egészségügyi igazolásokkal nem rendelkeztek.

Az egységben fellelt nem nyomon követhető és lejárt alapanyagokat a hatóság a helyszínen a forgalomból kivonta és az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A NAV eljárást indított, amelynek eredménye akár egymillió forint mulasztási bírság is lehet, és a pizzázó nyilvántartásai alapján utólagos vizsgálatra is sor kerülhet.

SZÁNDÉKOSAN SZENNYEZETT TEJEKET HÍVOTT VISSZA A NÉBIH >>> 
TESZT! MEGKÓSTOLTUK AZ ÚJ RÓZSASZÍN KITKAT-ET - EGÉSZEN SZÉLSŐSÉGES VÉLEMÉNYEK SZÜLETTEK >>> 
HOPPÁ! NEM IS SVÉD AZ IKEÁS HÚSGOLYÓ >>> 
KIPRÓBÁLTUK AZ ÉV LEGEXTRÉMEBB FAGYIJÁT - LEESETT AZ ÁLLUNK >>> 
150 ÚJ ÁLLÁST HIRDET AZ ALDI! 1 MILLIÓ 300 EZER FORINTOT IS LEHET KERESNI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss