Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gusztustalan! Ilyen mocsokban sütötték a kenyeret egy budapesti pékségben

default user icon
MME
Azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy budapesti finom pékáru és cukrászati termék előállító üzem működését. A hatósági szakemberek több mint 580 kg élelmiszert vontak ki a forgalomból.

Gusztustalan látvány fogadta a Nébih ellenőreit egy budapesti üzemben. Az egységben a legalapvetőbb élelmiszerbiztonsági és higiéniai követelmények sem teljesültek.

A plafont, az oldalfalakat penész, kosz, pókháló takarta. A padozat rendkívül szennyezett, lisztes, poros, zsíros volt, a gépek, berendezések alatt a szennyeződés vastagon felhalmozódott. A nyílászárók felülete megkopott és kiszálkásodott, a fali csővezetékek rozsdásak és festékhiányosak voltak és mindehhez itt-ott még rágcsálóürülék is társult.

Az alapanyagokat nyitott zsákokban, az élelmiszert tartalmazó rekeszeket a piszkos padozaton találták a Nébih ellenőrei. A dolgozók a tészta bekeveréséhez egy erősen szennyezett építőipari fúrógépet használtak, a készáru bevonása pedig egy takaríthatatlan kartonlapon történt.

A cukrászatban – a kazán meghibásodása miatt – nem volt meleg folyóvíz. Az élelmiszerekkel közvetlenül érintkező eszközök mosogatását a zsírral és sárral erősen szennyezett ládamosóban végezték el. 

A hatóságok 580,8 kg élelmiszert vontak ki a forgalomból, és az elkészült termékeket is visszahívták. A Nébih a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő, műszaki és higiéniai körülmények miatt azonnali hatállyal felfüggesztette az egység működését. A bírság megállapítása folyamatban van.

Forrás: nébih.hu 

1 TONNA ELLENŐRIZHETETLEN, PENÉSZES MARHAHÚS FOGLALT LE A NÉBIH BARANYÁBAN >>> 

HÁNYINGER! EZT A GUSZTUSTALAN BAROMFI VÁGÓHIDAT ZÁRATTA BE A NÉBIH >>> 

GYOMORFORGATÓ! PENÉSZ, KOSZ ÉS ÉLŐ EGÉR EGY BUDAPESTI PÉKSÉGBEN >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss