Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a vége: súlyos döntést hozott a Pepco, a sokak által kedvelt üzletlánc

A magyarok által is kedvelt, népszerű üzletlánc széles áruválasztékáról és alacsony árairól ismert, ám a cég vezetése súlyos döntést volt kénytelen meghozni.

A Pepco 2015-ben jelent meg Magyarországon és szerte Európában sorban nyitják az újabb üzleteiket. A Pepcóban ruházati termékeket, háztartási kellékeket, játékokat, lakásdekorációs kiegészítőket lehet vásárolni, és alacsony áraik, széles választékuk miatt sokan kedvelik az üzletláncot. Úgy tűnik, nagy a hazai Pepco forgalma, sokan vásárolnak ott, de ez nem minden országban van így.

Kivonul a Pepco Magyarország nyugati szomszédjából, Ausztriából

A Pepco vezetése súlyos döntést hozott és kivonul Ausztriából, ennek értelmében bezárják mind a 73 osztrák üzletüket, mivel nem látják, hogy az osztrák ág üzemeltetése, a befeketés megtérülne.

"A csoport arra a következtetésre jutott, hogy beszünteti tevékenységét Ausztriában, mivel nem látni, hogy az osztrák piacon elérheti a várt megfelelő hozamszintet" – idézi a vállalat közleményét a Világgazdaság. A portál felidézi, hogy a Pepco 2021 szeptemberében lépett be az osztrák piacra, ahol tavaly év végén 73 üzlettel volt jelen.

A Magyaroszágon 250 bolttal jelen lévő Pepco vezetősége azt várja az osztrák üzletág felszámolásától, hogy már 2024-ben javíthatja a társaság készpénztermelését és profitabilitását, és lehetővé teszi számukra, hogy magasabb jövedelmezőséggel kecsegtető piacokra fókuszáljanak. Az Ausztriából történő kivonulás nem veszélyezteti a Pepco többi országban működő hálózatát.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss