Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kivontak a forgalomból egy ismert ideggyógyszert

default user icon
MME
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Hatóság felfüggesztett egy idegkárosodások kezelésére szolgáló készítményt.

Az OGYEI felfüggesztette a Milgamma bevont tabletta több tételének forgalmazását és elrendelte a gyógyszertárakból történő visszahívását. A közlemény szerint az idegkárosodások kezelésére szolgáló szolgáló készítmény különböző lejárati idővel került forgalomba.

A gyógyszer 21H110 számú gyártási tételével kapcsolatban kiderült, hogy az érintett tétel csomagolása több részletben történt. Az első csomagolási szakaszban a forgalomba hozatali engedélyben rögzített 48 hónapos lejárati időnek megfelelő dátum helyett 49 hónapos lejárati időnek megfelelő dátum került, így a gyártási tétel ezen része nem felel meg a forgalomba hozatali engedélyben foglalt követelményeknek.

A hiba nincs hatással a gyógyszer minőségére, használata nem jelent kockázatot. A Wörwag Pharma Kft. vállalta az OGYÉI által engedélyezve, hogy a visszagyűjtött tablettákat átcsomagolja, ezzel a hibát kiküszöböli. Az OGYÉI csak ennek a feladatnak elvégzéséig függesztette fel a 21H110 gyártási számú, 2025.07. lejárati idejű résztétel forgalmazását.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss