Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 bevásárlási alapszabály a koronavírus idején

default user icon
MME
A koronavírus miatt valószínűleg már te is feltankoltál lisztből, rizsből és konzervekből, de előfordulhat, hogy valami lemaradt a bevásárló listáról és le kell ugranod a boltba. Ne aggódj, ebben az esetben is minimálisra csökkentheted az esélyét annak, hogy megfertőződj, de ennek érdekében fokozottan figyelned kell arra, hogy betartsd az alábbi tippeket.

1. Moss kezet

Persze, ez egyértelmű, de nem lehet elégszer hangsúlyozni a fontosságát: a koronavírus - és más kórokozók - elkerülésének legjobb módja a rendszeres és alapos kézmosás szappannal és meleg vízzel. Mielőtt kilépsz a lakásból - és miután hazaértél -az első dolgod legyen a minimum 20 másodperces kézmosás. Az is jó ötlet, ha kesztyűt húzol a kezedre a bevásárlás alatt, de ne felejtsd el, hogy ebben az esetben sem érintheted meg a kezeddel az arcod!

2. Érkezz korán a boltba

Mivel az élelmiszerboltok nagy eséllyel a nap elején a legtisztábbak, célszerű nem sokkal nyitás után érkezni. Ráadásul, ha időben érkezel, valószínűleg nagyobb lesz a választék, mintha a zárás előtti órákban esnél be.

3. Légy felkészült

Mielőtt elindulnál, győződj meg róla, hogy nálad van-e a kézfertőtlenítőd és a bevásárló listád. A kézfertőtlenítő jól jöhet, miután megfogtad a bejárati ajtót, a bevásárló kocsit vagy a boltok polcait, a bevásárló lista pedig abban segít, hogy céltudatosan vásárolj és a lehető legkevesebb időt töltsd a boltban.

4. Vásárolj egyedül

Minél több ember van a boltban, annál nagyobb a kockázata annak, hogy elkapd a járványt. Így fontos, hogy ne a pároddal vagy a gyerekekkel menj bevásárolni, hanem EGYEDÜL.

5. Kerüld az érintést

Figyelj oda arra, hogy a lehető legkevesebb dologhoz érj hozzá a boltban, így könnyebben elkerülheted a kórokozókat. Ne fogdosd össze se a gyümölcsöket, se a pékárut, csak azt az egy terméket fogd meg, amit aztán a kosaradba is teszel.

6. Ne pánikolj

Az teljesen renben van, ha betárazol tartós élelmiszerekből, de ne ess túlzásba! Valószínűleg nem lesz szükséged 120 tekercs WC papírra és 30 kiló lisztre. Légy átgondolt és figyelj másokra is, hiszen mindannyiunkat érint a veszélyhelyzet.

ÍGY MOSD TÖKÉLETESEN TISZTÁRA A ZÖLDSÉGEKET ÉS GYÜMÖLCSÖKET!>>> 

ITT VÁSÁROLHATSZ BE ONLINE, HA MÁR A HIPERMARKETEKTŐL NEM TUDSZ HÁZHOZ RENDELNI!>>> 

EZT KÉRIK A VÁSÁRLÓKTÓL AZ ÁRUHÁZLÁNCOK A KORONAVÍRUS MIATT>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss