Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6+2 bevált tipp, hogy sikeres legyen a fogyás

default user icon
MME
Régóta szeretnél megszabadulni a súlyfeleslegtől, de eddig mindig kudarcot vallott az életmódváltásod? Adunk néhány tippet, amivel sikerrel küzdhetsz a kilók ellen.

1. Légy pozitív!

A sikerhez elengedhetetlen a gondolkodásmód. Ahhoz, hogy ne fulladjon kudarcba a fogyókúrád, felejtsd el a negatív gondolatokat! Ne arra koncentrálj, hogy mennyit fogytál, hanem összpontosíts a végeredményre, a kitűzött célra - írja a csupasport.hu.

2. Vezess étkezési naplót!

Ma már nem feltétlenül kell kézzel írott naplót vezetned a napi étkezéseidről, hiszen számtalan mobilapplikáció áll a rendelkezésedre. Vannak olyan alkalmazások, amelyek azt is kiszámolják neked, hogy mennyi szénhidrátot, zsírt és fehérjét fogyasztottál egy nap.

3. Készíts képeket!

Sokan elárasztják ételfotókkal az Instagramot. Ha nem is akarod minden ebéded, vagy vacsorád képét megosztani a közösségi oldalon, akkor is tanácsos, ha készítesz fotókat az ételeidről. A hónap végén visszanézheted a fotókat, ha esetleg volt olyan étel, ami nem fért volna be a fogyókúrádba, akkor tudod, hogy a következő hónapban mit csinál másképp a siker érdekében.

4. Tarts egyensúlyt az étrendedben!

A feldolgozott élelmiszereket és a cukrot iktasd ki az étrendedből, de törekedj arra, hogy az ételeid tartalmazzanak sovány fehérjét, gyümölcsöket, zöldségeket, egészséges zsírokat és összetett szénhidrátokat.

5. Reggelizz!

Azok közé tartozol, akik kihagyják a reggelit, hogy ezzel is kalóriát spóroljanak? Pedig a reggeli nagyon fontos. Egyrészt feltölt energiával, másrészt beindítja az anyagcserédet. Persze nem mindegy, hogy mit reggelizel. Fogyassz alacsony glikémiás indexű, lassan felszívódó szénhidrátokat, rostokat, zöldségeket, fehérjét.

6. Egyél fehérjét!

A fogyás érdekében a legfontosabb étrendi változás, amit be kell tartanod, hogy egész nap egyél fehérjét. A fehérje segít megőrizni az izomtömeget és beindítja a zsírégetést.

A csupasport.hu cikkéből kiderül, hogy mi az a plusz 2 tipp, amit ajánlatos betartani a sikeres fogyókúra érdekében. A cikkben például szó esik arról, hogy szabad-e zsírt enni.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss