Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Betyárkrumpli

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és ízlés szerint megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, majd háromfelé osztjuk. A kolbászt is felkarikázzuk, a szalonnát szeletekre vágjuk és bevagdossuk. A hagymát karikákra szeljük.
  2. Egy tepsit kikenünk zsírral, és a hozzávalókat rétegesen egymásra rakjuk: először a krumplit, rá a kolbászt, aztán újra a krumplit, majd a hagymát, és az utolsó krumpliréteget a szalonnával rakjuk meg.
  3. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőbe toljuk. Amikor a krumpli megpuhult, levesszük róla az alufóliát, és így sütjük tovább. Kb. másfél óra alatt készre sül. Savanyúsággal vagy csemege uborkával tálaljuk. 

Megjegyzés

Ez a finom magyaros egytálétel viszonylag gyorsan készen van, csak betesszük a sütőbe, és máris fogyaszthatjuk.
Tipp: Még ízletesebbé tehetjük az ételt, ha a füstölt szalonna mellé kolozsvári vagy sózott szalonnát is teszünk. Rakhatunk bele akár még lecsókolbászt is. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss