Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Betyár zöldbableves

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apró kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt félretesszük. A zsírban üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát. A párolt hagymára tesszük a felvágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük a füstölt lével, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, a vékonyan felszeletelt sonkát és a tarhonyát. Fedő alatt, lassú forralással puhára főzzük 25-30 perc alatt.
  2. Végül belekeverjük a tejfölt, sózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük.
  3. Leveses tálba szedjük, a tetejét meghintjük a félretett szalonnapörccel, petrezselyemzölddel.

Ezek is érdekelhetnek