Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült gombás karfiol

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk és rózsákra bontjuk. Forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és csepegtetjük.
  2. A vajat felforrósítjuk, majd a lisztet világos színűre pirítjuk rajta. Kis adagokban, kevergetve hozzáöntjük a kissé megmelegített tejet. A mártást sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd sűrűre főzzük.
  3. A gombát megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. A felforrósított olajon kissé megpirítjuk. A karfiolt és a gombát tűzálló tálba kanalazzuk, majd a besamelmártással meglocsoljuk. 180 fokos sütőbe toljuk kb. 30 percre. Néhány ág friss kakukkfűvel tálaljuk.

SAJTOS-TEJFÖLÖS RAKOTT KARFIOL>>> 

TEPSIS KARFIOL ROPOGÓS BACONNEL>>> 

CSŐBEN SÜLT KARFIOL EGYSZERŰEN>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss