Elkészítés: A megtisztított borágót enyhén sózott vízben megpároljuk. (Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl puha!)
Eközben a vajból, kevés lisztből és a tejből 1-2 cikk fokhagymával ízesített besamel mártást készítünk. Amikor elkészült, összekeverjük a kb. 10 cm-es darabkákra vágott borágóval.
A borágó kitűnő tulajdonságai főleg kalcium- kálium- és és egyéb ásványi só-tartalmának köszönhető.
Flavonoidokat, alkaloidokat és némi illóolajat tartalmaz. Magjában sok a gamma-linolénsav: ez az értékes zsírsav csökkenti a vér zsír- és koleszterin-szintjét.
Teának főzve jó vizelethajtó; főleg vese- és hólyagbántalmak esetén ajánlott. A borágó leveleinek forrázata serkenti a stresszre reagáló mellékvesék működését, tehát alkalmazható például pánikbetegség esetén szorongás oldására.
- Ildiko4600
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!