Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bernáth József elárulta, melyik a világ legegyszerűbb étele

default user icon
MME
Bernáth József mesterszakács a mai napig édesanyja receptje alapján készíti el kedvenc ételét. A sztárséf nem rég megjelent könyvében, a Magyar Bisztrókonyhában ennek az ételnek a receptje is megtalálható.

Bernáth József évek óta próbálja megmutatni az embereknek, hogy egy étel, mitől lehet még izgalmasabb, még szerethetőbb. A TV2 Love Bistro című reality főzősműsorának egyik zsűritagja ezt új könyvében is igyekszik átadni. A sztárséf ötödik könyve a bisztró ételekre épül.

- Teljesen más jellegű szakácskönyvet akartam idén készíteni, aztán a Love Bistro mindent átírt - kezdte Bernáth József. - A műsorban csupa olyan ételt készítettünk el, amit mindenki ismer, amit mindenki kóstolt, sőt amihez mindenkinek megvan már a jól bevált recepetje, és éppen az az izgalmas benne, hogy mindenki másképp csinálja. A műsor sikerén felbuzdulva egyeztettem a kiadóval, hogy mi lenne, ha inkább változtatnánk a korábbi koncepción és idén egy olyan szakácskönyvet készítenék, amely a bisztróételekre épül.

A Boook Kiadó gondozásában megjelent Magyar Bisztrókonyha 45 receptet tartalmaz. Aki megvásárolja a könyvet, komplett menüt készíthet belőle az előételtől kezdve a főételen át a desszertig. Bernáth József olyan hagyományos ételek receptjeit osztja meg az olvasókkal, mint például a töltött káposzta, a hortobágyi palacsinta, a marhapörkölt tarhonyával, vagy a vargabéles. A Mindmegette.hu-nak pedig azt is elárulta, hogy ha valaki kezdő szakácsként veszi kezébe a könyvét, akkor melyik étel elkészítésével kezdje.

- Egyértelmű, hogy a rakott krumplival. Ez a világ legegyszerűbb étele, mellesleg a kedvencem is. Évek óta anyukám receptje alapján készítem. Ami a trükk benne, hogy figyelni kell arra, hogyan rétegezzük, hogyan pakoljuk egymás mellé az alapanyagokat, valamint, hogy majdnem ugyannyi mennyiségű tejfölt használjunk, mint krumplit és a tejfölből ne csak a tetejére, hanem az aljára is tegyünk - mondta Bernáth József, aki nagyon elégedett a mostani könyvvel. - Ebben a könyvben csupa olyan elkészítési mód van, amivel mindenki számára szerethetővé teszünk egy-egy ételt. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss