A csülköt egy serpenyőbe teszem, locsolok rá sört, és beteszem a hőkeverés fokozaton 180 C fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Utána átkapcsolok grill fokozatra és még 15 percig sütöm.
A krumplikat megpucolom, kockára vágom, s sós vízben felteszem főni.
Egy serpenyőben a csíkokra vágott szalonnát megsütöm, ráteszem a köménymagot, az aprított hagymát. Majd amikor a hagyma megpirult és egy kicsit karamellizálódott, hozzáadom a káposztát. Sózom, borsozom, teszek bele egy darabokra tépett babérlevelet, rávágom a chilit, s beleöntöm a bort.
A borsókat kevés vízben megfőzöm. Leöntöm róla a vizet, sózom, borsozom, öntök hozzá tejet, s botmixerrel pépesítem.
Tálaláskor teszek a tányérra két szeletet a csülökből, mellé káposztát, borsópürét és krumplit, az utóbbira vágok petrezselymet.
Lehet még mustárt kínálni hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!