hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Top 3 úti cél, ahova minden gasztrorajongónak el kell mennie!

Ezeket ne hagyd ki, ha Berlinben, Párizsban vagy Londonban jársz! A nézelődés ingyen van, és mindenhol belefér egy falat kóstoló is.
Belin, KaDeWe

Berlin leghíresebb áruháza, a Kaufhaus des Westens 1907-ben nyitotta meg kapuit és a legjobb minőségű árukat kínálta: a legutolsó párizsi divatot követő ruhaneműktől a parfümökön át az egzotikus gyümölcsökig. A reggeli nyitáskor napjainkban is az eredeti vasrácsot húzzák fel, és a 2 ezer alkalmazott nemritkán napi 180 ezer vásárlót szolgál ki.

A 60 ezer m²-es eladótérből 7 ezer m²-t foglal el a látványosságnak számító csemegeosztály, amely a maga nemében a legnagyobb Európában. A teljes hatodik emeleten 35 ezer-fajta termék tölti meg a polcokat és a pultokat, naponta négyszer helyben sütnek kézműves kenyeret és pékárut, a cukrászatból pedig 1000 adag torta, sütemény és desszert érkezik.

SÖR, KNÉDLI ÉS PRÁGAI SONKA: OKOK, AMIÉRT IMÁDJUK A CSEH KONYHÁT! >>> 

Okvetlenül menj fel a hetedikre is: az üvegtetős télikert látványkonyháiban 150 szakács sürgölődik, hogy naponta 8 ezer adag friss étel kerüljön az éhes vásárlók tányérjára. A regionális német, a francia, a mediterrán és az ázsiai konyhák specialitásain kívül – étvágyadhoz és pénztárcádhoz mérten – rendelhetsz grillezett húsokat és halakat, rákot, kaviárt, szusit, pastát, fingerfoodot vagy amit csak megkívánsz, hiszen még Paul Bocuse is képviselteti magát egy bisztróval.

A négy pezsgőbárban stílusosan a Moët & Chandon, a Veuve Clicquot, a Pommery és a Jacquart gyöngyöző italait kortyolhatod az előkelő környezetben, a LeBuffet bárban pedig grátisz kapod a berlini panorámát a koktélok és üdítők mellé.

CHURROS, ÉCLAIRE, OLIEBOL ÉS BEIGNET - ISTENI FÁNKOK A NAGYVILÁGBÓL >>> 
Párizs, Galeries Lafayette Haussmann

Párizs egyik legelőkelőbb – és forgalmát tekintve a világ legnagyobb –, 1893-ban alapított áruháza 1912-ben már 5 emeleten 96 osztállyal, egy könyvtárral, teaszalonnal, aranyozott korlátoszlopokkal és egy neobizánci stílusú, óriási üvegkupolával kápráztatta el a betérőket.

A Haussmann sugárúton álló monumentális épület azóta is a luxus temploma. Tetőteraszáról élvezheted a csodás kilátást, az utca túloldalán nyílt Lafayette Maison & Gourmet áruház kétszintes delikatesz-részlegének 3500 m²-én pedig mindent megtalálsz, ami az ínyencek vágyálmaiban szerepel. Van itt libamáj, elzászi kolbász, hal és mindenféle tengeri herkentyű, francia földön termett és egzotikus zöldség-gyümölcs no meg szarvasgomba, számtalan fűszer, továbbá óriási választékban pékáru és cukrászsütemény is.

LEGALÁBB ENNI ÁLLJ MEG BURGENLANDBAN! GASZTROPARADICSOM A SZOMSZÉDBAN >>> 

A több mint 20 étteremben, bárban, bisztróban és teázóban snacket, szusit, osztrigát, kaviárt, tengeri herkentyűket, lazacot, libamájat, ibériai sonkát éppúgy kóstolhatsz, mint francia és mediterrán különlegességeket. (Vigyázz, az árakat nem a turisták zsebéhez szabják!)

A Lafayette Gourmet 450 m² alapterületű La Cave részlegén 2500-féle alkoholos italt és nagy bort árusítanak a világ minden tájáról, egyedül Bordeaux-ból 1200-félét. Zavarba ejtően gazdag a kínálat pezsgőkből is. Ha a bőség zavara miatt nem tudsz italt választani, 5 nyelven kérhetsz tanácsot a rendelkezésedre álló 7 sommelier valamelyikétől.

A FRANCIA KONYHA 4 FONTOS ALAPANYAGA, MELYEKET TE IS HASZNÁLSZ >>> 
London, Harrods

London Knightsbridge negyedében egy szerény fűszerkereskedés nőtte ki magát luxusáruházzá, amely 1905-re nyerte el palotaszerű megjelenését. A Harrods ma Európa legnagyobb üzletháza, ahol az inkognitóban érkező előkelőségeket és milliárdosokat a nyitvatartási időn túl is bármikor kiszolgálják.

Az éjszaka 11 500 izzó által fénybe öltöztetett vörös téglás homlokzat mögött 7 emeleten, 92 ezer m²-en és 330 üzletben az haute couture ruházattól a márkás porcelánon át az élelmiszerig tényleg minden kapható, vagy ha mégsem, hát akkor beszerzik. A félszáz országból származó ötezer fős személyzet az angolul nem beszélő külföldi vásárlókkal is szót tud érteni.

Jóllehet az elhíresült „omnia omnibus ubique” (mindent, mindenkinek, mindenhol!) mottónak megfelelően a Harrods mindenki előtt nyitva áll, az egyenruhás portások és a biztonsági emberek diszkréten eltanácsolják a kevésbé jól öltözött bámészkodókat.

A BELGA, A SVÁJCI VAGY AZ OSZTRÁK? A LEGFINOMABB CSOKI NYOMÁBAN >>> 

Vásárlás vagy nézelődés közben összesen 27 osztriga- és pezsgőbárban, pizzériában, steakhouse-ban, teaszalonban és nemzeti vagy elegáns étteremben töltekezhetsz fel energiával. Rendelés előtt azonban vess egy pillantást az árakra, mert itt még a hamburgert is a marhahúsok Rolls-Royce-ának tartott wagyu marhából készítik!

A legendás ételcsarnokban szép számban találsz saját márkás termékeket, beleértve a pezsgőket, borokat, teákat, kávékat, csokoládékat, dzsemeket, kekszeket és édességeket. Ajándéknak kiváló és sokáig eláll a shortbread nevű vajas keksz, amit a királynő 90. születésnapja alkalmából még egy darabig limitált kiadású díszdobozban is megvehetsz.

A 3 LEGJOBB ANGOL DESSZERT, MELYEKET EL KELL KÉSZÍTENED! >>> 

Tipp

Ha tudsz angolul, töltsd le az okostelefonodra az ingyenes Harrods Magazine alkalmazást (Harrods app), és kipróbálhatod a havonta változó recepteket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss