Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ennyit keres egy kasszás a Lidlben, az Aldiban, a Penny-ben és a Sparban

default user icon
MME
Durva munkaerőhiánnyal néz farkasszemet hazánk, ami természetesen a kiskereskedelmi láncoknál is érzékelhető. A Pénzcentrum adatai alapján azt biztosan tudjuk, hogy a SPAR-tól 100 embernél is többen hiányoznak, a Penny-ből 200 fő, a Tescónak pedig további 300 dolgozóra lenne szüksége. Ez persze a fizetéseken is érzékelhető, hiszen egy pénztáros ma már közel bruttó 400 ezer forint nettóját is hazaviheti.

A hiány egyelőre még nem érte el a járvány előtti szintet, ám igen erőteljesen közelítünk a 2019. második negyedévének adataihoz. Tavaly országosan a legtöbb szakembert szakmunkára keresték az utolsó negyedévben, majd ezt követte a fizikai, segéd és betanított munka, míg a harmadik terült az értékesítés és kereskedelem bizonyult.

Na, de mégis mi lehet a megoldás erre a problémára? Természetesen a fizetésemelés. Így a hiánnyal küzdő hazai láncok is a béremelés mellett döntöttek, aminek mértékét egy részük most nyilvánosságra is hozta az érdeklődés felkeltése érdekében.

Aldi, Lidl

Új belépőként az áruházi eladó vagy logisztikai munkatárs kezdő bére 8 órás munkarendben 2022. januárjától bruttó 362 600 forint, a 6. évtől ez az összeg már bruttó 432 100 forint havonta.

A Lidlnél a belépő bruttó jövedelem 366 ezer forint, 3 év után pedig 402 ezer forintra emelkedik ez az összeg. Területi különbségek előfordulhatnak a bérezésben.

Tesco

Az elérhető bruttó bér az ország nyugati felében, a fővárosban, néhány Pest megyei településen 374 ezer forint, ami tartalmazza az alapbért, az átlagos műszakpótlékot és túlórát, a cafetériát és vásárlási kedvezményt.

Spar

Bruttó 392 ezer forintot kapnak az áruházi eladók, szakeladók, pénztárosok. Az összeg ebben az esetben is tartalmaz olyan elemeket, mint például a 13. havi bér, a dolgozói kedvezmény, az átlagos műszak és teljesítmény- pótlék, valamint a túlóra.

Penny

Heti 40 órás műszakban az eladó-pénztáros pozíció kezdő fizetése bruttó 269 ezer forint/hónap, ami a próbaidő lejárta után bruttó 372 808 forintra nő havonta. A diszkontáruház-lánc ezt még megtolja egy SZÉP-Kártyára utalt 14 ezer forintos összeggel, valamint ingyenes szállás is igényelhető bizonyos esetekben.

COOP

A magyar üzletlánc béreit nem központilag kalkulálják, leginkább franchise rendszerben működnek, így a fizetés is területenként változhat. Úgy tudni, hogy például a budapesti, vagy kecskeméti üzletekben bruttó 300 ezer forintot is ajánlanak egy eladónak. 

CBA

Róluk annyit tudni, hogy egyik telephelyükre a közelmúltban nettó 190-220 ezer forintért keresnek eladó-pénztárost.

A Reál és a Auchan nem kommunikált bruttó átlagbéreket a nyilvánosság felé.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss